Visie

Er zijn boeken vol geschreven over innovatie, economie en duurzaamheid. Termen als new business development, cradle to cradle, marktimperfecties, organische groei en ecoefficiency vliegen daarbij als warme broodjes over de toonbank. Laten we deze wereld eens van een andere – muzikale – kant bekijken.


In muziek zit ritme, gevoel, spanning, ontspanning, snelheid, loomheid, variatie, eentonigheid, kleur, kilte en warmte. In muziek zit piano, viool, trompet, saxofoon, drums, gitaar, harp, pauken, bas en zang. Maar bovenal zit in muziek creativiteit. Muziek is heerlijk om naar te luisteren, om op te dansen of om te beleven. Het is geweldig om zelf muziek te spelen en te componeren. En het wordt helemaal fantastisch als je muziek kunt maken samen met anderen. En als je er dan nog applaus voor krijgt …

En dat is nou precies waar innovatie om draait: applaus krijgen voor een succesvolle economische introductie van je nieuwe product, proces, dienst of plan. Een economisch succes in balans met mens en milieu. Want zonder balans is muziek niet om aan te horen.